Software Patent

Software Patent

Europees softwarepatent voor Alleviating Science

.

Het Heerlense bedrijf Alleviating Science heeft een Europees patent gekregen op de software Aexd.net.
.
Uitvinder en founder Remi Zautsen is trots op het resultaat. Met mede-oprichter en ondernemer Joost Dijkstra heeft hij inmiddels nauwe samenwerkingsverbanden met het Maastrichtse Innerv@te om de kansen op de internationale onderzoekmarkt met de software te vergroten.
.
Versnellen en verbeteren
Aexd.net is Design of Experiments-software dat wetenschappelijk of operationeel onderzoek versnelt, verbetert en veel kosten en tijd kan besparen. Volgens Dijkstra helpt het de onderzoeker om zijn experimenten efficiënt in te richten en geen overbodige experimenten te doen. Volgens de ontwikkelaars is het meest innovatieve het interactieve online dashboard dat het onderzoekers mogelijk maakt om in hun eigen beschermde omgeving met de onderzoekresultaten het optimum of de weg ernaartoe te bepalen. Op die techniek erachter is het patent gebaseerd.
.
Bij de Universiteit van Maastricht heeft professor Ron Heeren van M4I onderzoekers al positieve ervaringen met Aexd.net laten opdoen en heeft doctor Brigitta Ebert van de RWTH (iAMB) in Aken geconcludeerd dat haar studenten veel complexer onderzoek aan kunnen dan voorheen.
.
online design of experiments | software DOE | experimental design
.
Lees het artikel op WijLimburg

 Support